Digitális Kiadványaink

  NAGY GYIK Könyv 1997

A digitális könyv letöltése

  GYIK KÉPES E-OLVASÓKÖNYV

E GYIK KÉPES E-OLVASÓKÖNYV kiadvány célja nemcsak feltárni azokat az elfelejtett gondolat-morzsákat, amelyek az elinduláskor jellemezték a GYIK-Műhely tevékenységét, hanem bemutatni mindazon cikkeket, riportokat, amelyeket mi felleltünk magunkról, a múltunkról, az egykor itt tanítók módszereiről az elmúlt 45 év során.

E 70 darabos cikk-, és könyv-gyűjtemény a saját GYIK-archiválás első lépése, amelyet reményeink szerint a régi fényképek, diák, videók, filmek digitalizálása és közreadása fog követni. Bízunk benne, hogy e kötet több művészetpedagógiai szakdolgozat, diplomamunka, és akár doktori disszertáció kutatási munkarészét is segíteni tudja. Köszönjük mindazon riportereknek, újságíróknak érdeklődéseit, akik kíváncsiak voltak ránk az elmúlt évtizedekben, és azon szakmabéli kollégáknak, akik elmélyedve módszereinkbe, magas színvonalú kritikákat, véleményeket vetettek papírra karaktereket nem kímélve. Nekik köszönhetjük, hogy most van mit megjelentessünk!

A kiadvány összeállítását és megjelenését a GYIK-Műhely Alapítvány és az MMA – Magyar Művészeti Akadémia, Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete támogatta. A könyv nyomtatott formája elérhető a GYIK-Műhelyben limitált példányban.
A kiadványt összeállította Eplényi Anna, a nyomtatott verzióját tördelte Filó Veronika.

Budapest, 2019.

GYIK KÉPES E-OLVASÓKÖNYV 1. RÉSZ
GYIK KÉPES E-OLVASÓKÖNYV 2. RÉSZ