Állandó Programok a GYIK műhelyben

HÉTFŐ 14:00 – 15:30: KÖNYVMOLYBOLYGÓ

MZ/X jelentkezz! Hamarosan nyit a Könyvmolybolygó! Ha könyv, nemcsak papír, hanem lufi, szívószál, gyöngy, múltműanyag. Nemcsak lapozós, hanem kifordíthatós, lógathatós, vízben-úsztathatós, messzilátós, belesétálós, bolygóközi! Nem ám betű és rajz, hanem titkosírás, irkafirka, maszat, vagy hiperultrakivonat! Nemcsak A4 vagy A5, hanem kör, háromszög, blugyblugy, meg szférakarcoló. Kicsit utópisztikus, kicsit mai, kicsit 30. század, de könyv!

Korosztály: óvodás korosztály részére, 5-8 évesek
Vezető oktató: Tettamanti Ádám festőművész
Email: tettas.adam@gmail.com
tel.: 0620 2403766 és Filó Veronika, színháztörténész, mesemondó.

tekergo

KEDD 15.30 – 17.00: VARÁZSLATOS TALÁLMÁNYOK

Kíváncsi vagy a világ legfurcsább találmányaira? Gyere velünk egy hosszú felfedezőútra, látogassunk el együtt a legkomolyabb és a legkomolytalanabb feltalálók műhelyeibe, kísérletezzünk velük együtt, az ő alkotásaikból inspirálva! Idén különös figyelmet szentelünk a mozgó szerkezeteknek és az emberi közlekedésnek. Hogyan jutottunk el a kerék feltalálásától az űrrepülésig, és közben milyen hasznos és haszontalan járművek születtek? Miből készült az első tengeralattjáró, és ki tervezte az első robotot? Figyeljük meg együtt, hogy a művészetben miként jelenik meg a mozgás és a tudomány. Kísérletet teszünk kinetikus szobrok készítésére, és belevetjük magunkat az op-art és az escheri végtelen terek világába is. És persze nem hanyagoljuk a varázslók és az alkimisták világát sem!

Korosztály: óvodás korosztály részére, 6-9 évesek részére
Vezető oktató: Czenthe Kata, tájépítész
tel.: 0620 2825640 és Tettamanti Ádám festőművész
Email: tettas.adam@gmail.com
tel.: 0620 2403766

tekergo

KEDD 17.00 – 18.30: TÉREN INNEN – TÉREN TÚL

Mi határozza meg a teret? Fent és lent, kint és bent, elől és hátul... Létezik-e térben a tér? Van-e határ az árnyék és a fény között, magasság és mélység között? Tér- és síkbeli alkotásainkon keresztül keressük a választ kérdéseinkre. Kísérletezünk anyagokkal, eszközökkel, technikákkal, miközben megismerjük a fizikai határait, melyeket alkotói erővel megpróbálunk átlépni. Mottónk továbbra is: Lépj le a papírról és alkoss térben!

Korosztály: 7-10 évesek
Vezető oktatók: Szentandrási Dóra és Schmidt Gertrúd, iparművész és rajztanár
Jelentkezés: Szentandrási Dóra
Email: uartkit@gmail.com
tel.: 0670-454-4540

titokzatos2

SZERDA 15:15 – 16:45: ÉGBŐL POTTYANT FANTAZMAGÓRIA – avagy a szürrealizmus Mary Poppins nyelvén

… És akkor erősen fújni kezdett a keleti szél, egy fekete esernyő jelent meg a távolban... fekete kabátban, cseresznyés kalapban, papagájos esernyővel érkezett… szőnyegből készült kofferéből sosem fogytak ki a meglepetések! Meghökkentő barátai, furcsa ismerősei, képekbe kalandozó sétái kizökkentették a Banks’ gyerekeket a hétköznapjaikból! Hétről-hétre meglepetésekkel várunk benneteket, megszokott világunkban minden mindenné átváltozik, megtanulunk lebegve, szédülve, pattogva rajzolni, festeni, megismerkedünk a pitypangkatonával, körülnézünk a csillagos égbolton, kipróbáljuk a Holdugrást... Mesebuborékok furcsaságai által a szürrealizmust is megismerjük.

Korosztály: Óvodások-kisiskolásoknak, 5-8 éveseknek
Vezető oktatók:
Eplényi Anna PhD,
Email: biborkosbor@yahoo.com
tel.: 70/2322772

Schmidt Gertrúd
Email: esgertrud@gmail.com
tel.: 30/6486522

univerzumoszeres

SZERDA 16:45 – 18:45: AVANT-GARDENS

Kertművészet – művészi kertek – a kert művésze. Kreatív festészeti, szobrászati és installációs foglalkozásainkon a kertek világába kalandozunk. Trópusi növények, izgalmas botanikai jelenségek, furcsa kertművészeti emlékek a 20. század első feléből és még furcsább kortárs tájépítészeti installációk, landart. Körbejárjuk a világ különböző kertjeit, parkjait, hogy még többet megtudjunk az alkotó és a növényvilág viszonyáról.

Korosztály: 8 - 12 éveseknek.
Vezető oktatók:
Eplényi Anna PhD
Email:biborkosbor@yahoo.com
tel.: 70/2322772

Schmidt Gertrúd
Email: esgertrud@gmail.com
tel.:30/6486522

XRIX-XKRAX

CSÜTÖRTÖK 15.30 – 17.00: SZÉP és CSÚNYA

Újra indul a korai gyíkok csoportja csütörtökön! Idén két esztétikai szemponttal, a SZÉPPEL és a CSÚNYÁVAL fogunk foglalkozni. Alkottatok már életetekben olyat, amiről az gondoltátok, ez igazán szép? És amiről azt gondoltátok, ez aztán igazán csúnya? És olyat, ami csúnya, de azért egy kicsit szép is? És fordítva? Miért tetszik az embernek egy látvány, és miért találja csúnyának a másikat? Lehet e csúnyából szépet csinálni? És szépből csúnyát? Sokféle technikával fogunk foglalkozni. Lesznek fényképezős játékok és feladatok, ezért ha tudtok, hozzatok magatokkal egy fényképezésre alkalmas eszközt. Lesz festés akvarellel, temperával és akrillal, papírra, kemény kartonra és vászonra. Lesz mintázás agyagból, készítünk különböző szobrokat. Lesz hagyományos értelemben vett kézműveskedés, fogunk dolgozni gyönggyel, fonallal, gyapjúval, újrahasznosított anyagokkal. Barkácsolunk szögekkel és kalapáccsal, tűvel varrunk, ragasztópisztollyal installációt ragasztunk, kollázst és montázst is készítünk. Lesznek művészettörténeti vetítések, melyeknek része a megfigyelés, az inspirálódás és az együtt gondolkodás. Célunk, hogy jól érezzük magunkat és közben megvalósuljon a nyugodt, elmélyült alkotás. Szeretettel várunk!

Korosztály:7-13 évesek
Tanárok:
Andorka Júlia, művészettörténész
tel.: 0630/5853305
Email: andorkaj@yahoo.com

rehab

CSÜTÖRTÖK 17.00 – 18.30: ÖRÖKMOZGÓ: SZÓ, KÉP, HANG

Az Örökmozgó a GYIK Műhely gyerek médiaismereti csoportja, ahol a különböző képzőművészeti médiumok közötti átjárásokkal kísérletezünk. A manuális rajzos, festői és plasztikai játékokat, térinstallációkat fényfestéssel, fotóval, videóval, animációval ötvözzük. Idei témánk a szavak, szövegek és képek, hangok kapcsolata, a videózás és az animáció. Gyakori munkaeszköz a foglalkozásokon az okostelefon, számtalan hasznos vizuális alkalmazással. Az alkotó játék közben a gyerekek megtapasztalhatják a filmes-fotós képi gondolkodás alapjait.
Jelentkezés: orokmozgo.gyik@gmail.com Tanárok: Varga Virág festőművész, 0670 4579 121
Kara Dávid grafikusművész, 0670 627 9008


Ajánlott Korosztály: 12-14 évesek, akik a hagyományos technikák mellett érdeklődnek a fotózás és a videózás, az animáció készítés iránt is.
Youtube csatornánk
GYIK Facebook oldal Korábbi munkáinkból:
https://goo.gl/photos/VnLPMi59edKg7Qto8
https://www.youtube.com/watch?v=GtGfqnJp0BQ&t=46s https://www.youtube.com/watch?v=CokYSJuYedg

rehab

PÉNTEK 13.30 – 14.45: KEZES LÁBAS UNIVERZUM

Csoportunk a nagyobb óvodásokat várja idén, játszani, világot felfedezni és építeni! Teremtéstörteneteket hallgatunk, megismerjük az élet kezdetének titkait, a mesebelieket és a tudomány által feltártakat, a legkisebb, a legfurcsább és a legősibb életformákat. Színekkel, anyagokkal, hangokkal, mozgással játszunk, gyúrjuk, csepegtetjük, fújjuk, kavarjuk az épülő világot.

Korosztály: : 5-6 évesek, max 15 fő
Csoportvezetők: Varga Virág festőművész, művésztanár és Schéner Ildikó művészetterapeuta, Futrinka
Jelentkezés: kezeslabas.gyik@gmail.com
Információ: 06704579121

pontpontvesszo

PÉNTEK 15.15 – 16.45: PONTPONT BOTANIKA 2.


Folytatjuk, ahol tavasszal abbahagytuk! Tudtad-e, hogy mandragórát csak fekete kutyával lehet gyűjteni, és nagyon kiabál, amikor kihúzzák a földből? Hogy a gombafonalak az erdő hírvivői? Hogy a nagy fák megvédik a csemetéiket? Hogy a növények gondolatolvasók és zenélni is tudnak? Látszólag mozdulatlan, csendes lények, de ha jól figyelünk, megengedik, hogy megismerjük a titkos életüket. Persze viszünk a felfedezőútra rengeteg papírt és festéket, agyagot, gipszet, és minden egyebet, hogy elkészítsük a saját herbáriumunkat.

Korosztály: 8-10 évesek, max. 15 fő
Jelentkezés: pontpontcsoport@gmail.com, Információ: 06704579121
Csoportvezetők: Varga Virág festőművész, művésztanár és Kovács Réka festőművész.
Kezdés szeptember 20-án!

alkimistapalotaja

PÉNTEK 16.45 – 18.30: NYOMHAGYÓ – NYOMKERESŐ


Apad, árad, áramlik, áztat, beborít, cseppen, csobog, dübörög, eláraszt, elterül, felhígít, felold, felszárad, folyik, forr, gőzölög, hömpölyög, hullámzik, hűsít, itat, kiárad, kilöttyen, kiönt, kitölt, körülvesz, lecsapódik, loccsan, megfagy, nedvesít, oldódik, olvad, párolog, recseg, szivárog, szívódik, szublimál, túlcsordul, tükröz, zubog, zúdul. A csoport idei foglalkozásait a vízzel való találkozások inspirálják. Építünk, festünk, vágunk, ragasztunk, rajzolunk, és sokat kísérletezünk.

Korosztály: 9-12 évesek, maximum 15 fő

Csoportvezetők:
Kárpáti Gergely grafikusművész
tel: 06 70 661 15 05, Nguyen Lan Lilla - képzőművész Jelentkezés: nyomhagyo.gyik@gmail.com vagy telefonon (aug 27-től): 0670 661-1505

alkimistapalotaja

Jelenleg még nincsenek programok.

Jelenleg még nincsenek programok.